top of page

Elmer

The Netherlands

Territory –

Contact – 

Worldwide

Elmer is rapper, producer en het alter-ego van actrice en theatermaker Merel Pauw. Merel studeerde in 2018 af aan de toneelschool in ArtEZ, waarna ze mede het hiphop-theatercollectief DIEHELEDING oprichtte. Binnen DIEHELEDING leerde Merel zichzelf produceren, rappen, en schrijven, wat resulteerde in een wens om een solo muziekcarrière te starten onder de naam Elmer. 


Met Elmer wil Merel haar liefde voor hiphop combineren met provocerende rauwheid, ontwapenende eerlijkheid en de kleurrijke visuele wereld van stripboeken. Vanuit een liefde voor Peaches, Mr. Oizo en de Jeugd van Tegenwoordig is Elmer’s muziek een combinatie van elektronische, funky beats, teksten met een flinke dosis humor en zelfspot, en nummers waarin Elmer eerlijk durft te zijn en rapt over bindingsangst, paniekaanvallen en zelfhaat. Elmer is bewust een alter-ego: dit geeft Merel de artistieke vrijheid om kanten in zichzelf uit te vergroten via een artistiek vehikel. Op deze manier verbindt Merel haar ervaring als actrice en theatermaker aan haar muzikale ambities. 


Daarnaast is er wat Merel betreft een chronisch tekort aan vrouwelijke (en gender nonconforming) hiphop-artiesten binnen Nederland. Hoe kan Nederland, als zo’n ogenschijnlijk vooruitstrevend land wat betreft diversiteit, zo achterlopen? Hier wil Merel middels Elmer verandering in brengen, en vertrekt ze vanuit de vraag: bestaat er een vrouwelijk hiphop-geluid dat inherent anders is dan de sound die we kennen? Als vrouw heb je binnen deze door mannen gedomineerde scene juist de vrijheid om een eigen geluid te ontwikkelen en schijt te hebben aan hoe hiphop zou moeten klinken. Deze gedachte wakkert het vuur in Merel aan en maakt dat ze via hiphop haar verhaal wil vertellen.UPCOMING SHOWS

Date

Artist

HI

City

1 / Item Title

2 / Item Title

HI

Describe the item and include any relevant details. Click to edit the text.

bottom of page