Back to Artists

About

De Nederlandse, in Brighton (UK) woonachtige zangeres en songwriter Kymara snapte al op jonge leeftijd hoe belangrijk het is om je gevoelens goed te kunnen uiten. Haar vader overleed toen ze pas 7 jaar oud was en het is mede dankzij de liefdevolle opvoeding van haar moeder Josje dat “the soulstress” leerde om open te zijn over haar emoties. Vandaag de dag benoemt ze deze kennis en kwaliteit als de drijvende kracht achter al haar muzikale verkenningen. Dus niet alleen tijdens het schrijven en componeren van nummers maar ook tijdens haar optredens waar je geraakt wordt door haar kalmerende , maar bij vlagen ook ruige neo-soul stem en haar opvallende lyriek waarin ze je weet mee te nemen in haar verhaal.

Sinds 2020 werkt Kymara gestaag aan haar carrière als opkomend artiest. Haar debuut single ‘You’ werd in dat jaar opgenomen in Spotify’s redactionele playlist Fresh Find: The Wave. Haar ook in dat jaar uitgebrachte tweede single ‘Unconscious Happiness’ werd opgepikt door de Nederlandse radiozender NPO soul & jazz.

In april 2021 bracht Kymara haar rustgevende derde single ‘Home’ uit, featuring de rapper Bobbie Johnson; een aangrijpend en ontroerend eerbetoon aan de mensen en plaatsen die een veilige haven aan de zangers boden tijdens haar reizen over de globe en haar uiteindelijke verhuizing naar Brighton.

In de periode juli - september van dit jaar zal Kymara op tournee gaan met de uit Bristol afkomstige band Bare Jams, waarbij ze het voorprogramma zal verzorgen voor de optredens van deze band in ‘the UK’ en Nederland.

Tijdens deze tour zal Kymara haar voorliefde voor intieme optredens ,waarin ze de zaal doet veranderen in een omgeving waar emoties mogen worden gezien en gevoeld, met haar fans delen waarbij ze het publiek met haar betoverende stem met het ene adembenemende nummer na het andere voor zich zal weten te winnen.

Territory: Netherlands
Contact: simeon@treetopagency.com